fbpx

Noile statistici Instagram în 2020

statistici instagram

În articolul de față vom vorbi despre noile statistici Instagram. Dacă nu ești familiarizat încă cu acest concept de statistici și cum le poți vedea, am scris în acest articol ce trebuie să faci pentru a putea să le analizezi.

Pentru început, prin luna august a acestui an, Instagram a început să testeze un nou mod de a afișa statisticile, astfel au ajuns la o interfață mult mai prietenoasă și mai detaliată față de cea precedentă.

Pentru a vedea aceste statistici, trebuie doar să parcurgi pașii din imaginile de mai jos.

statistici instagram

După cum poți observa, Instagram oferă statistici din ultimele 7 zile de activitate ale contului tău. Dar dacă apeși pe postări așa cum arată săgeata din imaginea de mai sus, vei putea vedea cele mai bune postări ale tale din mai multe puncte de vedere, cum ar fi impact, salvări, distribuiri, aprecieri etc. Poți selecta și anumite perioade de timp pentru care vrei să primești statistici.

statistici instagram

La ce ajută toate chestiile astea? Păi hai să luăm câteva dintre ele și să vedem ce înseamnă:

Comentarii – arată cât de implicați sunt urmăritorii tăi în subiectele respectivelor postări;
Urmăriri – arată cât de convingătoare au fost postările tale pentru a-i face pe vizitatori să îți dea follow;
Afișări – cu cât obții mai multe interacțiuni ca aprecieri, comentarii, salvări și distribuiri, cu atât postarea ta va fi mai afișată și va ajunge la mai multe persoane;
Salvări – sunt noile like-uri. De fapt, sunt super-like-uri. Au o putere foarte mare și sunt statistici Instagram pe care ar trebui să te concentrezi;
Distribuiri – la fel ca și salvările și acestea au un rol foarte important, ba chiar mai important decât toate statisticile menționate mai sus. De ce? Pentru că pe lângă faptul că sunt considerate interacțiuni, când cineva distribuie postarea ta, aceasta va ajunge la mult mai multe persoane.

Statistici Instagram în utlimele 7 zile

Noile statistici Instagram pun la dispoziție și o scurtă analiză a ceea ce s-a întâmplat pe contul tău în ultimele 7 zile. Mai mult, face chiar o comparație cu săptămâna anterioară.

Deci, uite ce oferă Instagram în imaginea de mai jos:

statistici instagram

De exemplu, în secțiunea Interacțiuni conținut vei vedea statisticile pe ultimele 7 zile a aprecierilor, comentariilor, salvărilor și distribuirilor postărilor tale. Așa se afișează și în cazul story-urilor și a IGTV-urilor.

Tu trebuie să urmărești aceste statistici Instagram și să te asiguri că există o creștere constantă. Ceea ce vezi în imagine este o creștere exagerat de mare, cu 223%, însă asta se datorează organizării unui giveaway. Însă, o creștere constantă de 20-50% (pentru conturile până în 5000 de urmăritori), 10-30% (pentru conturile între 5001 și 10.000 urmăritori) și 5-15% (pentru conturile peste 10.000 urmăritori) este chiar bună.

Urmărește postările cu cele mai bune statistici și încearcă să creezi mai mult conținut similar.

Pentru mai multe astfel de informații, urmărește-mă și pe Instagram (@claudiumargina).

Cu drag,
Claudiu (care analizează statisticile) Margină