fbpx

Mai mulți urmăritori în 3 pași simpli

mai multi urmaritori pe instagram

Te întrebi cum au ajuns unele persoane la un număr așa mare de urmăritori sau cum de au atât de multe likeuri și comentarii la postările de pe Instagram?

Știm amândoi că, în Instagram, 3 lucruri nu sunt deloc ușoare: să obții urmăritori, să păstrezi urmăritorii obținuți și să-i faci să dea likeuri sau să interacționeze cu tine.

Și totuși… cum de unii au reușit?

Am eu răspunsul.

Metoda propusă de mine conține 3 pași pe care trebuie să îi aplici dacă vrei să obții urmăritori, să îi păstrezi și să-i faci să interacționeze cu postările tale. Rezultatele vor fi imediate dacă procedezi după formula descoperită de mine.

Să trecem la treabă!

1. ADAUGĂ HASHTAG-URI LA POSTĂRILE TALE

Numărul maxim de hashtag-uri pe care îl poți pune la o postare este de 30. Asta înseamnă că poți adăuga doar 30 de etichete relevante prin care să atragi atenția celor care nu te urmăresc încă.

Pentru a alege hashtag-urile pe care să le folosești pentru postările tale, ține cont de cele două puncte de mai jos:

a. folosește hashtag-uri utilizate de un număr mare de persoane. Cu cât numărul de persoane e mai mare, cu atât postarea ta va deveni mai vizibilă.

b. folosește hashtag-uri relevante. Dacă pui o poză cu un cățel, nu folosi hashtag-ul #dinozaur.

Și cum găsești astfel de etichete? E foarte simplu! Există o aplicație care se numește Social HashTags și e disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.

Efectul hashtag-urilor?

hashtag-uri relevante

Poți vedea în imaginea asta că postarea respectivă a ajuns la 1138 de persoane dintre care 56% nu erau urmăritori ai contului, ci proveneau din hashtag-uri. Un număr mare, nu-i așa?

Când folosești hashtag-uri și vrei ca oamenii să apese pe postarea ta, trebuie să postezi imagini care atrag. Este ceea ce eu numesc conținut de calitate.

Ai grijă ca imaginile să fie clare, să atragă atenția prin culori, și să fie în ipostaze care nu se întâlnesc prea des pe Instagram.

2. INTERACȚIONEAZĂ CU OAMENII

Interacționează atât cu cei care te urmăresc, dar și cu cei care nu te urmăresc, însă ți-au dat like sau ți-au comentat pentru că sunt interesați de imaginile din hashtag-urile pe care le-ai utilizat.

De multe ori, persoanele care văd postarea ta în secțiunea Explore a Instagram nu fac decât să îți dea un like, dar nu intră pe profilul tău și nu îți vor da follow. Aici intervin interacțiunile din partea ta.

Uită-te din când în când cine ți-a dat like la postări, intră pe profilurile lor și apreciază-le pozele. Ar fi bine să nu te rezumi la un singur like pentru că așa nu vei atrage atenția.

Dacă ești inspirat, lasă-le și câte un comentariu la poze. Totuși,  ai grijă să nu folosești comentarii generale, ci unele personalizate. Nu uita de emoticoane.

Nu spune doar: „Ce poză frumoasă” sau „Ce tare e asta”, ci formulează comentarii în așa mod încât oamenii să-și dea seama că ție chiar îți pasă de ceea ce ei postează.

3. TEHNICA „POSTAREA MEA PREFERATĂ”

Tot ce trebuie să faci este să pui în story o imagine cu un text prin care să le transmiți urmăritorilor tăi că le vei posta în story poza ta preferată din feed-ul lor, dacă vor reacționa la el.

poza preferata pe instagram

Așteaptă până va interacționa cineva, apoi intră la persoana respectivă în profil, caută o poză șmecheră și distribuie acea imagine în story-ul tău.

De ce funcționează această tehnică și de ce este de ajutor?

Funcționează pentru că oamenilor le pasă ce cred ceilalți despre ei și sunt curioși. Chiar FOARTE CURIOȘI!

Cum te ajută?

Vei obține interacțiuni pe story, iar Instagram ține cont de acestea în momentul în care afișează postările tale publicului. Cu cât obții mai multe interacțiuni, cu atât postările tale vor fi văzute de mai multă lume.

Uite în imaginea de mai jos: 72 de răspunsuri la acest sory. Asta chiar e UAU, nu?

tehnica postarea preferata

La final, vreau să-ți spun doar că această metodă funcționează foarte bine dacă respecți tot ce am prezentat mai sus.

Cu drag,
Claudiu Margină