Folosește hashtag pe Instagram pentru a crește

hashtag pe instagram

În articolul trecut ți-am prezentat, pe scurt, 3 modalități de a crește pe cea mai în vogă rețea de socializare. Una dintre ele se referea la folosirea de hashtag pe Instagram și am spus că voi reveni într-un articol viitor cu mai multe detalii despre asta.

Un hashtag pe Instagram este o etichetă care se folosește pentru ca imaginile tale să ajungă la cât mai multă lume.

Instagram urmărește ceea ce o persoană apreciază, apoi, în funcție de hashtag-urile prezente în imaginile respective, definește interesele acelei persoane. După definirea intereselor, acea persoană va primi în secțiunea Explore a Instagram mai mult conținut care conține hashtag-uri similare cu interesele sale.

Așa că dacă folosești hashtag-uri relevante pentru pozele tale, ai mai multe șanse să fii descoperit în secțiunea Explore de către alți utilizatori.

*Hashtag pe Instagram reprezintă o etichetă folosită în definirea intereselor utilizatorilor și ajută la filtrarea conținutului oferit de Instagram.*

La o imagine se pot adăuga maximum 30 de hashtag-uri. Se pot adăuga atât în descrierea imaginii, cât și în comentarii, efectul fiind același.

O strategie bună de hashtag se creează prin combinarea hashtag-urilor foarte populare cu hashtag-urile mai puțin populare.

Ce înseamnă hashtag-uri populare?

În funcție de numărul de utilizări un hashtag poate deveni popular. Există un hashtag pe Instagram care a devenit deja super popular în 2019, acesta este #love și a fost folosit până în prezent de peste un miliard de ori.

Un hashtag popular are în medie peste 100.000 de utilizări. Este indicat să nu se folosească hashtag-uri care sunt utilizate mai puțin de 5000 de ori, asta dacă nu îți creezi tu propriile etichete.

*Un hashtag popular depășește 100.000 de utilizări.*

Fie că folosești etichete foarte populare, fie că folosești etichete mai puțin populare, este bine să păstrezi o relevanță a acestora așa că dacă adaugi o poză cu un cățel să nu pui hashtag-uri care nu au deloc legătură cu imaginea.

Alt pont este acela să folosești hashtag-uri în limba ta, nu în engleză. Dacă folosești hashtag-uri în engleză, dar profilul tău este în română, asta nu îți va aduce prea mulți urmăritori pentru că pentru utilizatorii străini profilul tău nu are relevanță.

*Folosește hashtag pe Instagram în limba ta.*

Este indicat să folosești toate cele 30 de hashtag-uri disponibile pentru a crește șansele de a fi descoperit în Explore.

Pentru a descoperi etichete pe Instagram poți să folosești aplicația Social Hashtags. Scrii în bara de sus hashtag-ul pe care vrei să-l folosești, apoi aplicația îți generează etichete similare.

Pentru a vedea care este numărul de utilizări al unui hashtag, îl scrii pur și simplu în bara de căutare a Instagram, apești pe el, apoi îți va apărea numărul de utilizări. Vezi în imaginea de mai jos.

hashtag pe Instagram

O imagine la care am avut succes cu strategia de hashtag-uri a fost cea de mai jos. Era perioada în care erau magnoliile înflorite, am făcut o poză la una dintre ele, am postat-o cu hashtag-ul #magnolie și uite ce s-a întâmplat:

hashtag pe Instagram

Sper că ți-a fost de folos materialul și dacă ai întrebări pentru a clarifica lucrurile, te rog să le treci în comentarii și voi răspunde cât de repede pot. Apropo, mai am câteva informații faine despre hashtag-uri, de exemplu:

Cu drag,
Claudiu (care folosește hashtag pe Instagram) Margină