fbpx

Cum să folosești Canva pentru a face carusel pe Instagram

Cum sa folosesti canva

Cred că deja ai observat că pe tot mai multe conturi de Instagram vei vedea postări de tip carusel. De ce? Pentru că sunt postările care primesc cele mai multe interacțiuni în prezent, așa că în articolul de astăzi te voi învăța cum să folosești Canva pentru a face postări de tip carusel pe Instagram.

Creează-ți un cont Canva

Pentru a face asta, trebuie doar să intri pe Canva.com, apoi să apeși pe butonul „Înregistrează-te cu Google”.

Cum să folosești Canva

Alege design-ul potrivit

Al doilea pas este acela al alegerii design-ului potrivit, astfel va trebui să te duci pe butonul din dreapta sus a ecranului, „Create a design” și să selectezi de acolo Instagram Post.

Cum să folosești Canva

Începe să editezi postarea ta

Ți s-a deschis o nouă fereastră, iar acum va trebui să începi să folosești propriu-zis această aplicație. Vei apăsa pe imaginea albă, apoi pe cele butonul din stânga sus pentru a selecta o culoare.

Cum să folosești Canva

Adaugi un text pe postarea ta din meniul din stânga, secțiunea text.

Cum să folosești Canva

Poți schimba fontul textului, mărimea lui, culoarea, dar poți adăuga și diverse efecte. Apasă pe text, apoi din bara de deasupra vei putea selecta și schimba ceea ce vrei tu.

Cum să folosești Canva

Acum e timpul să adaugi elemente sau diverse poze din calculatorul tău. Pentru a face asta trebuie să selectezi din meniul din stânga, ori Uploads ori Elements.

Dacă selectezi partea de elemente, vei avea o bară de căutare un poți scrie diverse cuvinte cheie pentru a găsi ceea ce te interesează.

Cum să folosești Canva

Și elementelor le poți schimba culoarea doar selectându-le și apăsând pe opțiunea de culoare din meniul de sus.

Poți adăuga oricât de multe astfel de elemente dorești, dar nu încărca prea tare design-ul postării, ci doar fă-l să atragă atenția.

Acum, după ce ai construit primul slide din carusel, trebuie să le construim și pe celelalte. Cum facem asta? Simplu!

Apeși pe Add a new page și ți se va crea automat un nou slide cu fundalul celui precedent.

Cum să folosești Canva

Tot ce trebuie să faci acum este să aplici din nou cele învățate mai sus.

În momentul în care ai terminat de făcut design-ul caruselului tău va trebui să îl descarci. Asta se face de pe butonul din dreapta sus a ecranului, „Download”. În momentul în care descarci acest carusel ai grijă să selectezi toate slide-urile lui. Se va descărca o arhivă în PC-ul tău, pe care tu o vei dezarhiva, iar acolo vei găsi toate slide-urile pe care le-ai creat.

Cum să folosești Canva

Sper că ți-am fost de folos cu acest articol-tutorial. Tot ce trebuie să faci acum este să începi să lucrezi și sunt sigur că vei descoperi mult mai multe despre Cum să folosești Canva pentru a face carusel pe Instagram.

Cu drag,
Claudiu (care folosește carusel pe Instagram) Margină