fbpx

Cum să creezi un story bun în 2020?

story bun

Când vine vorba de un story bun, ne gândim la un story care să obțină interacțiuni ca: răspunsuri în privat, atingeri pe stickere sau distribuiri.

În articolul de față îți voi prezenta câteva principii psihologice care îi fac pe oameni să reacționeze la story-urile tale, dar și câteva aplicații prin care poți crea un design care să îi facă pe ceilalți să se oprească din derulat.

Principii psihologice pentru un story bun

Pentru a crea un story bun, care să obțină interacțiune, trebuie să ai în vedere faptul că oamenii (și eu și tu) reacționează la diverse emoții: dragoste (sexualitate), amuzament și curiozitate. În același timp, oamenii reacționează la subiecte controversate sau chiar atunci când sunt revoltați. O altă modalitate de a face oamenii să comunice cu tine pe story este să postezi ceva care să-i facă să pară deștepți (nu că nu ar fi).

Hai să-ți arăt câteva exemple concrete!

1. Strânește-le curiozitatea

Există mai multe modalități de a stârni curiozitatea oamenilor. Uite în exemplele de mai jos.

story bun

La story-ul de mai sus am primit foarte multe atingeri pe răspunsuri pentru că oamenii au vrut să știe cine a fost arestat dintre cei trei mari oameni ai secolului 21.

story bun

În acest story am îmbinat amuzamentul cu sentimentul curiozității. I-am dat tag mamei și uite ce s-a întâmplat.

story bun

2. Folosește-te de subiecte controversate

Cu siguranță un subiect controversat: cel al locurilor de parcare și al spațiilor verzi în București. Așa că m-am folosit de asta pentru a face un story bun.

story bun

3. Fă-i să râdă

Am avut o idee „genială” la un moment dat și am zis să fac două clipuri video în care eu și prietena mea mâncăm cereale. Asta pentru că avem moduri foarte diferite de a face asta. Așa că am filmat cele două clipuri, le-am urcat pe story și a ieșit asta:

4. Fă-i să pară deștepți

Toți vrem să arătăm cât de multe știm despre anumite subiecte. Așa că… Am făcut un story atunci când eram răcit și am cerut câteva remedii de la audiența mea. M-am folosit aici și de faptul că oamenii vor să ajute și adoră să facă recomandări. Peste 30 de remedii obținute în mai puțin de 24 de ore.

story bun

5. Folosește-te de nostalgie

Poza asta nu cred că mai are nevoie de niciun comentariu.

story bun

Aplicații pentru un story bun

Ți-am prezentat câteva exemple care la mine au funcționat despre cum poți face un story bun, care să obțină interacțiune. Dar un story bun trebuie să aibă și componenta estetică bine pusă la punct, așa că eu îți recomand următoarele aplicații pentru editat story-uri:

  1. Over
  2. Storyluxe
  3. Unfold
  4. StoryChic
  5. SnapSeed
  6. Lightroom

Sper că ți-am fost de folos cu acest articol, iar dacă vrei să vezi ce am mai scris, poți intra pe blogul meu.

Cu drag,
Claudiu Margină