Cum să creezi conținut care se distribuie

continut care se distribuie

Am mai spus asta! Una dintre cele mai mari provocări pe Instagram este să ajungi la oameni. Poți face asta, în 2020, prin conținut care se distribuie. Dar cum putem crea astfel de conținut?

În cartea „Contagios. Cum se răspândesc ideile” sunt date câteva exemple prin care o idee poate ajunge să fie împărtășită la cât mai multă lume.

Apropo, știai că doar 7% dintre ideile sau lucrurile despre care vorbim zi de zi sunt distribuite și pe rețelele de socializare?

Cam puțin, nu? Dar hai să vedem ce putem face să îmbunătățim acest procent prin postările pe Instagram.

Conținutul educațional se distribuie cel mai bine

Sincer, eu aș fi spus că postările amuzante se distribuie cel mai bine, dar se pare că oamenii sunt din ce în ce mai greu de amuzat, așa că postările cu tentă educațională obțin cel mai mare grad de distribuire pe Instagram.

Dar nu tot conținutul educațional obține distribuiri, ci cel mai bine „se vinde” conținutul educațional din zona fitness-ului și a mâncării. Cele două nișe au fost în 2019 cele mai populare pe Instagram.

Uite câteva exemple de conținut educațional:

Conținutul amuzant încă se mai distribuie

Da, e din ce în ce mai greu să faci o glumă bună pe care oamenii să nu o știe, dar dacă reușești asta, ai șanse foarte mari să obții distribuiri.

Am văzut o tendință în care instagrammerii au început să publice postări amuzante, dar foarte nișate. Adică dacă ai un cont în care postezi chestii despre business, glumele tale vor fi făcute pe acest domeniu. Dacă postările tale sunt în general despre mâncare, atunci glumele vor fi tot despre mâncare și așa mai departe.

Curiozitățile obțin distribuiri

Probabil ai văzut că oamenii sunt foarte entuziasmați când află o chestie ieșită din comun. Se pare că acest tip de conținut, în care spui ceva la care majoritatea oamenilor nu s-ar fi putut gândi vreodată, obține foarte multe distribuiri.

Jocurile sunt și pentru oameni mari

Da, da, da! Jocurile sunt și pentru oameni mari și… acest tip de conținut chiar obține distribuiri. Hai să vezi despre ce e vorba când vorbesc despre jocuri.

conținut care se distirbuie

Ei bine, astea sunt cele 4 tipuri de conținut pe care le-am descoperit ca a obține distribuiri. Ține minte că a obține distribuiri, în 2020, este una dintre principalele metode de creștere pe Instagram. Așa că încearcă să te gândești la ce ai putea crea și tu pe contul tău pentru a obține astfel de interacțiuni.

Cu drag,
Claudiu (care încearcă să creeze conținut care se distribuie) Margină