Cum să aleg numele de profil pe Instagram?

numele de profil

Numele de profil pe Instagram este primul element pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți creezi un cont pe această platformă.

Rolul numelui de profil este acela de a ușura căutarea utilizatorilor, de aia trebuie să fie simplu și ușor de reținut.

*NUMELE DE PROFIL PE INSTAGRAM AJUTĂ UTILIZATORII SĂ TE GĂSEASCĂ.*

numele de utilizator

Există mai multe feluri în care poți stabili acest element, de exemplu:

Pune, pur și simplu, numele tău

Dacă ai un nume cu rezonanță sonoră și nu e prea complicat, pune-l ca numele profilului. În caz că ai un nume complicat și te gândești că utilizatorilor le va fi greu să-l rețină, încearcă să pui o poreclă sau chiar să îl faci mai simplu. Adică poți să inventezi un joc de cuvinte cu el care să fie ușor de citit și de reținut.

Pune domeniul în care activezi însoțit de numele tău

Să spunem că activezi în nișa de mâncare, adică profilul tău se bazează pe recenzii și fotografii cu mâncare. În cazul ăsta, poți crea numele de profil nume.manâncă sau foodbynume. Adică, dacă te cheamă Alex poți folosi alex.mănâncă sau foodbyalex. Sincer, cred că cel de-al doilea este deja folosit. 🙂

Sunt doar două exemple și sunt sigur că poți găsi mult mai multe astfel de combinații ușor de reținut.

Pune doar domeniul de activitate

Să spunem că vei posta pe pagina ta chestii motivaționale (citate, clipuri video etc.). În cazul ăsta, poți alege numele de profil precum: citate.motivationale sau motivationlife. Oamenii nu vor căuta din prima numele tău, însă vor căuta pe Instagram diverse domenii, așa că pagina ta (contul tău) trebuie să apară atunci când aceste persoane caută domeniul respectiv.

Instagram nu este un motor de căutare și de aceea este destul de greu să fii descoperit, însă dacă respecți anumite criterii, precum cele de mai sus, poți fi descoperit mai ușor.

*NUMELE DE PROFIL TREBUIE SĂ FIE RELEVANT ȘI SĂ AIBĂ LEGĂTURĂ CU CEEA CE POSTEZI PE CONTUL TĂU.*

Hai să vedem câteva exemple de nume ale conturilor de Instagram și să ne dăm cu părerea care sunt mai ușor de reținut și care sunt prea complicate pentru a ni le aminti din prima.

@deadofwrite, @michaela73brx, @cdy.lux.hotel56, @socialone, @workparty, @_alex_the_best_

Care dintre aceste nume ți se par simple și ușor de reținut?

Vezi, unele sunt foarte ușor de citi și foarte ușor de reținut. Altele, ca michaela73brx, nu sunt așa simplu de ținut minte. Ce să mai zicem de cdy.lux.hotel56. Multe semne de punctuație și cifre care nu-și au rostul.

SFATURI DE FINAL CÂND ALEGI NUMELE DE PROFIL PE INSTAGRAM

  1. Folosește cât mai puține cifre sau deloc;
  2. Folosește cât mai puține ”_” și ”.” sau deloc;
  3. Păstrează numele cât de scurt poți;
  4. Folosește nume relevante pentru domeniul în care activezi;
  5. Folosește nume care nu seamănă neapărat cu ce există deja;

Și dacă habar n-ai ce nume să îți alegi pentru Instagram, găsești aici un generator de nume, însă nu știu cât de bine merge pentru nume românești.

Așa cum am zis, numele de profil este primul dintre elementele de care trebuie să ții cont atunci când vrei să ai un profil care atrage pe Instagram. Pe celelalte le găsești aici: Elementele unui profil care atrage pe Instagram

Sper că ți-a fost de folos acest articol, iar dacă ai întrebări legate de orice ține de Instagram, te aștept în comentarii.

Cu drag,
Claudiu (username: claudiumargina) Margină