fbpx

Conținutul de calitate este regele

continut de calitate

Pe lângă hashtag-uri și timpul optim pentru postat, conținutul de calitate pe Instagram este unul dintre elementele principale când vine vorba de a atrage followeri.

Se menționează foarte mult în diverse articole că trebuie să avem conținut de calitate, dar ce înseamnă asta? Pentru a crea conținut de calitate pe Instagram trebuie să respecți mai multe puncte, de exemplu:

1. Folosește imagini clare

Instagram este o platformă vizuală, asta înseamnă că imaginile sau clipurile video pe care le postezi trebuie să arate bine, să fie clare, la o rezoluție optimă pentru rețeaua de socializare.

Rezoluțiile optime pentru Instagram sunt 1080 pixeli lățime, iar înălțimea poate varia de la 566 pixeli (fotografie landscape) până la 1350 pixeli (fotografie portret). Pentru Story rezoluția recomandată este de 1080×1920 pixeli.

2. Folosește imagini simple

Oamenii s-au cam săturat de chestii complicate în general. Asta se întâmplă și pe Instagram. Oamenii caută fotografii și conținut care să nu-i obosească vizual, de aceea este indicat să folosești imagini cu un fundal cât mai simplu, cu contraste puternice, iar subiectul imaginii (lucrul către care vrei să atragi atenția) să fie focalizat.

3. Crează o temă a profilului

Conținutul de calitate nu este dat doar de fotografia individuală, ci de toate imaginile pe care le postezi. Ele ar trebui să facă parte dintr-un întreg.

Întregul, în cazul de față, este profilul tău de Instagram, iar pentru asta trebuie să gândești o temă de culori. Vezi exemplul din imaginea de mai jos.

conținutul de calitate
Sursa: Cont de Instagram rawdia.ro

4. Folosește descrieri captivante

Chiar dacă este o platformă vizuală, textul contează foarte mult. De aceea conținutul de calitate include și descrierile imaginilor.

Scrie descrieri care spun o poveste, care spun ceva despre tine. Folosește întrebări la care audiența ta să răspundă, dar ai grijă ca descrierea să se potrivească cu poza.

*Atunci când postezi pe Instagram, ai grijă ca imaginile să se încadreze în cele 4 principii pe care le include conținutul de calitate: imagini clare, imagini simple, imagini care să se încadreze în tema profilului, descrieri captivante.*

Sfaturi utile:

  1. Fii original! Profilul tău de Instagram trebuie să te reprezinte pe tine, nu pe altcineva! Nu copia pe alții doar pentru că au succes pe această rețea.
  2. Postează constant! Pe Instagram contează foarte mult cât de des postezi. Nu e ok să postezi de 3-4 ori pe zi (chiar dacă unele articole recomandă asta), dar dacă poți fă-o măcar o dată pe zi. Eu nu pot, de aceea postez de 2-3 ori pe săptămână. Ține cont că fiecare postare trebuie să respecte cele 4 principii de mai sus.
  3. Lasă-ți imaginația să se joace! Din propria experiență îți spun că îți vei termina la un moment dat ideile de poze, dar nu te speria. Sunt atâtea surse de inspirație pe internet. E imposibil să nu găsești ceva interesant dacă scrii pe Google crazy photo poses sau ceva asemănător. Lasă-ți imaginația să se joace și fii dezinvolt. Fii tu!
  4. Fii relevant pentru audiența ta! Nu posta doar de dragul de a posta, ci oferă valoare audienței tale. Oferă ceea ce oamenii vor să cunoască și fii relevant pe nișa ta de activitate.

Ține cont de cele 4 principii și de sfaturile din final și cu siguranță vei reuși să creezi conținul de calitate care să atragă.

Cu drag,
Claudiu (care respectă cele 4 principii) Margină